Ситопечат| ТампонОборудване | Бродерия|Топъл печат|Машини

 

Информация

 
:::

Текстилен печат

Ситопечатна форма

Графичен печат


Въпросите, които ще зададете на продавача на ситопечатно оборудване и отговорите които той е длъжен да ви даде.

Новини

 
:::

Машини за топъл/gold/ печат.

Ленти за конвейрни сушилни за директен ситопечат върху фанелки и трансферен печат.


Ръчен принтер с вакум и микрорегистрация с размер 50 х 70


Малкия ръчен принтер на Ситотехника е идеално решение за малкия бизнес.

 

Нов принтер с великолепни качества. За прецизна и висококачествена работа. Само за маниаци !!!

ТЕКСТИЛ

  

Ситопечат върху текстил

 

Текстила има много важна роля в днешния ни живот: ние го обличаме, спим в него, или сме щастливи от външния си изглед с него. Свежите цветове на текстила оцветяват нашия свят - благодарение отчасти и на ситопечата.Това е единствената техника за апликиране на желаните цветове в желания порядък върху текстил. С помоща на съвременния ситопечат винаги ще получите желания резултат.Директен печат

Пластизолните мастила се използват широко в текстилния печат. Те се печатат леко, не съхнат в ситата, имат висока непрозрачност на тъмни основи и добре прилепват към голяма част от текстилните изделия. Те се състоят от два основни компонента: PVC /бял прах/ и пластификатор (плътна прозрачна течност). Пластизолите имат едно важно свойство - трябва да бъдат нагрети за да изсъхнат. Те не могат да изсъхнат при нормална стайна температура, температурата трябва да бъде около 143-166С. Пластизолните мастила могат да бъдат напечатани практически на всяка повърхност, която може да издържи температурата на сушене и е достатъчно пореста за проникването на мастилата. Пластизолите не оцветяват влакната като оцветители, те обвиват влакната, получава се механическо сцепление с тъканта. Пластизолите са безвредни, когато се използват по предназначение. Не съдържат разтворители, замърсяващи въздуха, или летливи органически съединения (VOC). Производството, транспортирането, съхранението, исползоването на пластизолите не причинява вреда, и не се явява източник на заболявания. Трансферен печат (hot split)

Базовият процес се състои в следното: отпечатва се върху специална трансферна хартия вместо върху готовата фанелка. След това хартията се пропуска през конвейрна сушилна, където мастилата леко изсъхват /не лепнат при докосване/. Много важно е да не се пресушат мастилата. Трансферът получен при този печат може да се съхранява до момента на възникване на необходимост за неговото използване. Когато решите да пренесете изображението, например на фанелка, сложете я на термотрансферна преса върху нея разположете термотрансферната хартия с изображението към плата и затворете пресата. Под въздействието на температурата и налягането мастилата преминават на плата и изсъхват. Ако всичко бъде направено според правилата трансфера по своите качества практически не се отличава от директния печат. 

 Трансферен печат (cold pill)

Cold peel - трансфер със студено отслойване - (хартията не се отделя до пълно изстиване на изделието. Слоят мастила напълно преминава на изделието. Cold peel трансферите имат добра пластичност и гладка гланцова повърхност. Те имат великолепна непрозрачност и са добро решение за спортни екипи.

Други видове включват трансфери със горещо отслойване (hot-peel), при които хартията се отделя докато трансфера е още горещ, но мастилата не остават на хартията, трансфер с термоподем (puff), когато дизайна се получава тримерен, както при директен печат с puff мастила така и при CMYK трансфер. Сублимационен печат

Процесът сублимация, приложен за отпечатване на изображения върху готови изделия означава преход на мастилата от твърдо вещество в газообразно под въздействие на висока температура, с резултат пренасяне на изображението върху изделието. Изделието трябва да е изготовено от полиестер или да има специално покритие. При нагряване примерно до 162С молекулите на полиестера се "отварят" и сублимационните мастила, които в това време се намират в газообразно състояние могат да проникнат в полиестера. След прекратяване на въздействието на високата температура, молекулите на полиестера се "затварят", и така изображението остава на полиестера.

Сублимационен трансфер

Изображение създадено с графичен редактор, сканирано изображение, клип-арт и др. се разпечатва на принтер със сублимационен кертридж на обикновена хартия, подходяща за струйни принтери. След това с помоща на термотрансферна преса, изображението се пренася на повърхноста на изделието.


 

 

Флок

Изображение създадено с графичен или текстов редактор, се отпечатва огледално върху флок хартия. След това с помоща на термотрансферна преса, изображението се перенася на повърхноста на изделието. На пазара има около 15 разцветки на флок хартия.

 


SitoTEHNIKA за информация и поръчки ни пишете или се обадете: ОФИС, СКЛАД и РАБОТИЛНИЦА: тел./факс 02/8477763, 1517 София, ул. Лепенец 25, мобилен тел. 0887/937559, карта на местоположението >>

| Изпратете ни email |


©АРТ-А -2002