SITOTEHNIKA
::::::
 

Ситопечат | Тампон | Топъл печат | UV |Машини |Оборудване |Статии |Форум

Untitled Document
111111111
111111

Информация

 
:::

Текстилен печат

Ситопечатна форма

Графичен печат

Въпроси и отговори за ситопечатно оборудване

11111111
11111

Новини

 
:::

Машини за топъл печат

Машини за топъл/gold/ печат.

Клишета

Рамки

Тунелни сушилни

Kонвейрни сушилни за директен и трансферен печат.

Ръчни принтери с размер 50 х 70

Ситопечатни машини

Малкия ръчен принтер на Ситотехника е идеално решение за малкия бизнес.

Карусели за печат на фланелки

За контакти: София, ул.Лепенец 25, тел.8477763, виж на картата>>> email: info@sitotehnika.com
Български знамена
 
1111111
Капилярни филми - правилния избор

Търсенето на перфектния материал за сито шаблона е задача за всяко ситопечатно студио или ако не то трябва да бъде защото много от досадните и понякога фатални проблеми могат да бъдат отстранени с неподозирана лекота при правилен подход. Отдела за подготовка на ситата и шаблоните е може би най-отговорния периметър и там е мястото на най-просветения специалист който винаги знае какъв номер сито, каква емулсия или капилярен филм е нужен за поставената задача. Той е човека осигуряващ спокойствие на колегите си и той носи отговорноста за правилното изпълнение и довеждане до край на изпълняваната работа. Ако вие нямате човек от подобен калибър в студиото си вашата работа ще е трудна.

Преди работа проверете с какви възможности разполагате - тогава ще можете да вземете правилното решение не робувайте на навика да работите всички поръчки само с една емулсия защото с друга не знаете какизползвате. Търсете варианти и се интересувайте за новости на пазара за да сте винаги на крачка напред. Можете да използвате многообразие от директни емулсии, индиректни филми, директни капилярни филми...

Индиректния филм е леко чувствителен филм който се експонира отделно от ситото, измива се, след това се залепва с вода или залепваща течност за ситото. Този филм се произвежда като леко чувствителната емулсия се разстила с нож върху пластичнен носител и се изсушава. След това се нарязва на парчета за по нататъшна употреба. Термина "индиректен" идва от индиректната експонация и следващо залепване на ситото.

Когато са изчерпани възможностите на директната емулсия и индиректния филм идва реда на капилярния филм който е скритото ни оръжие пред всякакви трудни и невъзможни за изпълнение елементи. Без значение дали печатиме върху картон, текстил, пластмаса или печатни платки - капилярния филм е перфектния ни помощник.

Тази система се нарича "директна" защото капилярния филм се апликира директно на ситото преди да се експонира. Също като индиректния и той се разстила с нож върху полиестерен носител, суши се и се реже на перчета. Разликата е само, че се лепи преди експониране. Нарича се още "капилярен" защото също както капилярите в човешкия организъм всмукват кръвта носена от артериите така и нишките на ситото поемат филма. Тази капилярна характеристика осигурява добра механична връзка между нишките и шаблона след изсъхване. Това е което знам за произхода на името, а сега за употребата:

1.Постоянство - Капилярния филм елиминира неопределените възможности на директната емулсия - неравномерност, дебелина, брой на заливанията, разливане, стичане на остатъчен желатин и запушване на шаблона, дупки, недоекспонирани и преекспонирани участъци и мн. др.

2.Предсказуемост - Капилярния филм е много гладък и равномерен тънък шаблон с перфектно прилепване към ситото, издръжлив, с резки краища, без разкъсвания, издръжлив на почистващи разтворители. По-бързо монтиране, шаблон с точно желания размер и качество. Избор на различни дебелини емулсия от 15 до повече от 150 микрона.

3.Качество на печата - Печатната страна на капилярния филм е идеално гладка и позволява по-плътно прилепване на позитива и емулсията - елиминира изгубването на детайл по време на експонация. Позволява по силен натиск по време на печат, релефен отпечатък когато използваме дебел директен филм. Дава ни истинско предимство когато печатиме пълноцветно.

 
Опитайте сигурно е че ще бъдете вдъхновени за нови идей.
 
 
 
 
 
Copyright © 2002-2007 Sitotehnika All rights reserved. Всички материали са собственост на Ситотехника. Публикуване само с разрешение от собственика. За контакт: тел.02/8477763 , 1517 София, ул. Лепенец 25, карта >>>