SITOTEHNIKA
::::::
 

Ситопечат | Тампон | Топъл печат | UV |Машини |Оборудване |Статии |Форум

Untitled Document
111111111
111111

Информация

 
:::

Текстилен печат

Ситопечатна форма

Графичен печат

Въпроси и отговори за ситопечатно оборудване

11111111
11111

Новини

 
:::

Машини за топъл печат

Машини за топъл/gold/ печат.

Клишета

Рамки

Тунелни сушилни

Kонвейрни сушилни за директен и трансферен печат.

Ръчни принтери с размер 50 х 70

Ситопечатни машини

Малкия ръчен принтер на Ситотехника е идеално решение за малкия бизнес.

Карусели за печат на фланелки

За контакти: София, ул.Лепенец 25, тел.8477763, виж на картата>>> email: info@sitotehnika.com
Български знамена
 
1111111

FIMOR CA

В последнo времe най-голямо разпространение получиха ракелите за ситопечат от полиуретан, този материал е много по-устойчив към изтриване и към въздействие на химикалите употребявани в процеса на ситопечата. Широкия избор ракелни платна, различни по размер, цвят, профил, твърдост, устойчивост, позволява подобора на оптималния вариант за всяка задача. FIMOR SA, е водещ производител, внедрява нови технологии преодоляващи традиционните проблеми: наелектризиране на ракела и изделията върху които се печата, неправилното нанасянае на мастилото, огъване и пречупване на по-меките ракели, наелектризиране на мастилото и залепване за ракела на неподходящо място - над точката на отпечатване и мн. др.

 
 
 
 
Ракел със страндартна устойчивост SERILOR SR
Ръчен алуминиев ракеледържател SERILOR HAND
Ракел с повишена устойчивост SERILOR НR
Ракел армиран с метални гребени SERILOR COMBI
Ракел за печат на CD и DVD дискове SERILOR CD
Ракел за печат на керамика SERILOR CERAM

Serilor® SR1

Ракел със стандартна издръжливост (standard resistance).Висококачествен еднослоен (SR1) и трислоен (SR3) ракел от полиуретан устойчив към разтворители и агресивни мастила. Минимално износване на печатната повърхост в процеса на работа.. Базов профил - правоъгълен. Приетата маркировка за типа ракел по твърдост в градуси по Шора (Sh A) дублирана за удобство с цветова маркировка. Еднослойния ракел Serilor® SR1 се произвежда в четири типа твърдост:
 • 85 SH - "твърд" - син цвят
 • 80 SH -"твърд" - безцветен
 • 75 SH - "средна твърдост" - зелен цвят
 • 65 SH - "мек" - червен цвят<

  Маркировка на еднослойния ракел:

 • PO - правоъгълен профил
 • XX х YY  - височина х дебелина, мм
 • SR1 – еднослоен
 • Serilor® SR3
  Висококачествен ракел от полиуретан с повишена устойчивост към разтворители и мастила за ситопечат. Притежава повишена устойчивост, минимално износване при печат и увеличен срок на работа. Базов профил - правоъгълен. Приетата маркировка за типа ракел по твърдост в градуси по Шора (Sh A) дублирана за удобство с цветова маркировка. Трислойния ракел Serilor® SR3 се произвежда в два типа:
 • 65/90/65 SH - "мек/твърд/мек", съчетание на цветовете: червен/бял/червен
 • 75/92/75 SH - "среден/твърд/среден",  съчетание на цветовете: зелен/бял/зелен
 • Трислойния ракел съчетава в себе си печатните свойства на мекия или средния ракел и устойчивоста на твърдия, което съществено повишава качеството на отпечатъка; повишената твърдост увеличава срока на използване.
  Serilor® Hand
  Ракелодържател Serilor® Hand за ръчен ситопечат, изпълнен от анодиран алуминиев патентован профил. Конструктивно се състои от три елемента за лесна смяна и и почистване на ракелите. Предназначен за употреба с ракели от различни размери.
  Serilor® HR  
  Ракел с повишена устойчивост (high resistance). Употребява се основно при автоматични машини за ситопечат. Еднослоен ракел в три типа твърдост (65, 75, 85 Sh A) и трислоен ракел – в два типа твърдост (65/90/65 и 75/90/75). Маркировка по градуси в Шора (Sh A) дублирана за удобство с цветна маркировка.  
  Serilor® COMBI  
  Специален патентован ракел, в структурата на който са включени два метални гребена. Тази конструкция на ракела позволява постоянен и непроменлив ъгъл на ракела, помага за отнемане на електростатичното електричество и гарантира високо качество при максимална скорост на печата. Използва се при прецизните автоматични машини за висококачествена продукция.  
  Serilor® CD  
  Ракел, специално разработен за печат на CD и DVD дискове, устойчив на UV мастила.  
  Serilor® CERAM  
  Ракел, разработен специално за печат върху керамика, устойчив на UV мастила.  
  Serilor® TEX  
  Ракел със специално оцветяване и профил разработен специално за печат върху текстил.  
  Copyright © 2002-2007 Sitotehnika All rights reserved. Всички материали са собственост на Ситотехника. Публикуване само с разрешение от собственика. За контакт: тел.02/8477763 , 1517 София, ул. Лепенец 25, карта >>>